Ma - Vr 7:30 tot 17:00

Gevelbekleding

Lees hier de 5 tips voor een levenslange gevelbekleding.

Tip 1

Kies voor een duurzaam materiaal. Dit kan zijn aluprofielen, thermisch behandeld hout zoals thermowood, plaatmateriaal zoals Rockpanel, Trespa, Eternit. U kan bij de leverancier meer info bekomen over welke garanties zijn geven op duurzaamheid, kleurvastheid, ed. Uiteraard kan u ook bij ons terecht voor meer info.

Tip 2

Het regelwerk waarop de gekozen bekleding word geplaatst is van cruciaal belang.

Ten eerste, moet deze overeenstemmen met de voorschriften van de leverancier die de uiteindelijk gevelbekleding produceert, zij hebben hier namelijk testen op uitgevoerd. Zodoende kunnen zij ook de garantie waarborgen.

Ten tweede, moet het regelwerk eveneens duurzaam genoeg zijn. Stel dat uw regelwerk wordt aangetast, dan zal uw gevelbekleding geen lang leven zijn toegeschreven.

Tip 3

Maak een keuze uit de soort van bevestiging:

U kan mechanisch bevestigde gevelbekleding hebben. hetzij in het zicht of verdoken. Voor beide is sowieso inox bevestigingsmateriaal aan te raden.

Of u kan kiezen voor een verlijmde bevestiging. Indien u kiest voor verlijmde bevestiging, zorg dan dat dit gebeurt met de daartoe voorziene producten. De leverancier van de gevelbekleding kan u hier meer over vertellen. Uiteraard kunnen wij u hier ook mee helpen als gecertifieerd plaatser van het Innotec lijmsysteem

Tip 4

isolatie:

Indien u uw gevel gaat bekleding is dit het moment om isolatie aan te brengen. De beste manier van isoleren is natuurlijk een harde pur plaat volledig ononderbroken zodat de kans op een koudebrug beperkt blijft.

Tip 5

Ventilatie:

Misschien wel de belangrijkste tip, of diegene waar vele fouten worden tegen gemaakt. Elke gevelbekleding vergt ventilatie. Zorg dat er bovenaan, en onderaan een kleine opening is tussen uw bekleding en andere materialen. Werk zoveel mogelijk verticaal met het regelwerk in functie van de ventilatie. Indien er met hout wordt gewerkt als regelwerk. Is het belangrijk dat dit niet tegen de isolatie aanzit. Zorg hier minimum voor 10mm speling tussen hout en isolatie voor de condens.

Vraag ons gerust om advies of een passende offerte.