Ma - Vr 7:30 tot 17:00

Interieur inrichting

Lees hier de 5 tips voor een sfeervol interieur

Tip 1

Maak allereerst een keuze op het gebied van stijl in functie van de woning en of ruimte. Wanneer u deze keuze heeft gemaakt: modern, klassiek, landelijk, tijdloos,… dan pas kan u opzoek naar een vormgeving van uw interieur en de bijkomende kleuren.

Tip 2

Het TV-meubel is één van de belangrijkste meubels in de woonkamer. Het moet praktisch zijn, diverse randapparatuur herbergen en natuurlijk ook stralen in je interieur.

Indirecte verlichting is steeds een pluspunt en maakt tv-kijken net dat tikkeltje aangenamer.

Tip 3

Bij de inrichting en indeling van de woonkamer mogen doelbewust open ruimtes voorzien worden. Dit brengt het interieur in balans en zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Wanneer je de kamer volpropt met meubels en decoratie zal de living kleiner ogen en krijg je een benauwd gevoel. De balans tussen gezelligheid en overdaad is één van de moeilijkste taken bij het inrichten van de woonkamer.

Tip 4

Steeds meer mensen kiezen ervoor de werkplek te integreren in de woonkamer. Dit heeft als voordeel dat je nauwer betrokken bent bij het familieleven en dat je bovendien minder energie zal verbruiken tijdens de koude wintermaanden. Een home office in de woonkamer heeft op zijn beurt enkele praktische gevolgen. Zo kunnen rondslingerende documenten, kabels en computers een rommelige indruk nalaten.

Een goede positionering van de werkplek is de belangrijkste stap bij het integreren van een bureau in de woonkamer. Je zal moeten zorgen voor natuurlijk licht, een aangename omgeving en last but not least voldoende privacy!

Een duidelijke afscherming tussen privé en werk is de belangrijkste factor bij het integreren van een werkplek in de woonkamer. Positioneer de werkplek zodanig dat bezoekers en familie niet langs de werkruimte hoeven te lopen. Dit kan je doen door het bureau meubel in een “dode hoek” te plaatsen en er voor te zorgen dat je bureau geen tussenstop is tussen 2 ruimtes.

Indien je uit praktische overwegingen het bureau centraal moet plaatsen, is het aangeraden om een divider of afscherming te plaatsen. Dit kan gebeuren door middel van een laag muurtje of lage bergmeubels. Bij een te hoge afscheiding zal de werkplek claustrofobisch aanvoelen en kan ook het ruimtegevoel van de woonkamer doorbroken worden. Het voordeel van een lage afscheiding is dat je je niet naar de muur moet positioneren. Je kan gerust zicht hebben op de woonkamer terwijl alle rommel netjes verstopt zit achter de afscheiding.

Tip 5

De woonkamer wordt meer en meer een polyvalente ruimte waar iedereen zijn ding wil kunnen doen. Om dit alles vlot te laten verlopen, is het belangrijk om goed na te denken over de indeling, de gebruikte kleuren en verlichting. Op die manier kan je de woonkamer inrichten voor verschillende doeleinden zoals bureau, eetplaats, hobbyplek,… Naast het functionele verdient ook het esthetische je aandacht. Het interieur van de leefruimte kan je volledig aanpassen aan je eigen smaak en stijl. Hou je van gezelligheid, warmte en de kalmte van het platteland, geef dan je woonkamer een landelijke stijl. In een klassiek interieur werk je met lichte kleuren en natuurlijke materialen zoals hout, riet en wol. Hou je meer van de strakke, industriële look is een modern interieur misschien meer geschikt.